28 December 2009

Terjahan talipuN c petaNi kacak..

suara jejaka yg mgisi hearty ku terngiang2 segenap ruang mimpiku,arghhh awalnya dia tlfon...beta mgantokz lg nih...terjahan telepun 2 ntk mbangunkn aku dr d ulit mimpi indah,dan mnepati janji ku smlm ntk g kebun dgn nya....hu3...

so gadis comey nih pun bgn n bsiap ala kadar..no mak2-up 2day coz a lot of work 2 do kat kebun beb...cair make up kang...kekeke..skadar mgenakan jeans lusuh n t-shirt itam n tudung itam..uh silap..hitam kan lg mnarik cahaya matahari....urmm aku dah pkai dah pun so mls nak tukar..itam pun itam la...yg pntg c dia syg..kekeke...

kmi gerak dr umah lbh kurang kol 9am..dgn perut kosong n kepala pening2...lapar beb..sarapan x ttiba nak p wat keje kebun..huh tidak...rupanya dia nak tapaukn mknn kat rawang..kekeke sib baek...kang xpsl2 pkerje kontrak shari nih pgsan ala2 diva kang..kekekek...wat malu jerk..kekeke..

dlm masa sejam kmi mjejak kaki kat kebunnya...mak ayah dia nak p kenduri...kmi mkn dulu mgisi kekosongan jawatan dlm perut nih..baru kmi stat wat keje...arini koje kmi mmunggah batang2 rumput...aku ingat batang tebu...rupanya aku ttipu...itu batang rumput laaa...mcm tebu lak ngoper nyer..tipah ttipu...perghh agak letih lah jugak..tulang2 badan nih smua bbunyi...ader la dlm bbraper jam kmi wat...ader bbrape insiden yg bahaya blaku..
  1. masa 2 dia nak blk batang rumput 2 ketepi,dah la bucu dia tajam,dia baling jerk tkena kat pinggang aku...dgr gak la bunyi hempasan ke pinggang aku,adoiiii sakittttttt...sib baek dia baling 1,kalo baling serumpun...mau x mampus aku tertimbun skali...dlm kesakitn yg xseberapa,terkejut jerk lebih dia dtg..dia amik tgn aku dia slm cium tgn aku..sowiii..kkeeke ilang sakit...keeekek
  2. skali lg insiden mbahayakn aku,bila dia minta tlg tarik batang rumput,bucu tajam arah aku,bila dok tarik2 dr akar rumput,sket lg tkena jantung aku,kalo kena,xpsl2 jantung blubang,street jer leh tgk jantung aku ada nama saper..keekkek adehh..
dah bperang ngan parang,sabit,sumer..tgn aku hitam..kuku aku dah xnmpk dah..itam sumer..agak2 haus jerk rehat jup...masa aku rehat 2 aku tgk la fizikal aku,aku tgk jari2 aku yg itam ni,baru tsedar yg jari2 aku gumuk...alamak..aku dah gumuk ker...

"abg tgk jari anis,dah dsaluti tanah nih nmpk gumuk kan?"soalku..
"anis mmg dah gumuk,bkn nmpk mmg kenyataan"jawapnya..
"eh yer ker,berat anis turun laa"seakan-akan xpcaya lak den..
"kalau gumuk tgi xper,nih gumuk rendah"smbil bgeleng..

eh eh ngutuk lak..

owh tidakkkkk...tp bila aku dah bersihkan jari2 aku yg kotor td...perasaan aku yg jari aku brisi 2 dah xder...ah tipu jerk kot....xder2..aku xgumuk..cehh myedapkn hati lak...oii kak oii ngko 2 dah gumuk..mkn jerk...nak tido pun mkn aper kes...mnambah lemak jerk...jd panda bear comey..kekeke

keje kmi hbis kul 4[alhamdulillah]...2pun sbb nak hujan...yepiee hujan...lepak2 jup men ngan aicahh n ayam2 sumer..mak ayah dia blk dah dr kenduri..n yang bestnyer depa bawakn kmi nasi...waah rejeki...kekek...sblum blk kmi g mkn jup...perghh nasi ayam dia sedapp...alhamdulillah...bak kata dia dah lama xmkn nasi ayam yg ikhlas dbuat...yerlah pniaga skrg nih sumer dok sibuk jual jerk,tp rasanya xder,biasa2 jrek..tp yg ni sedap giler...licin kmi mkn..yerla byk tenaga dah ilang mlayang,kmi refill blk..kekekek

lepas slm mak ayah dia,kmi pun beransur pulang..mak dia sempat ckp"itam la ko nnt"kekeke xper,aper yg penting kejeeeesamer ^-^ kekke...odw blk 2 aku lap lah tgn2,muka aku ngan baby wipe..perghhh itam baby wipe 2...yerlah bkebun la katakn..kekek

ader heart lg nak singgah beli pizza[pizza buatan tmptn yg djual d stesen shell rm 1.90]keekke sedap beb..mknnn jerk keje kmi...tp arini mkcik pizza 2 xbuat,pkerja dia cuti kot..hu3..kempunan...tp kmi ttp mkn gak,kmi beli roti sardin n coklat...mknnn lg...mkn dlm kete...

smpai umah jerk aku trus nmpk bantal,aku buka tv aku buka lptop,bkn buka skru sumer..eh tak...aku on jerk tgk nyer x...org yg buka 2 tidow dgn xsedar diri nyer..penat sgt la 2...kul 12.45am bgn,tidow mghadap tv,bila bgn jerk nmpk hantu btul2 depan mata...mau nyer xtkejut...aku teriak bgai nak rak..rupanya tv3 tgh siarkn citer hantu...siot tul...bgegar sumer urat2 jantung aku..sib baek...

MORAL OF THE STORYnyer:
  • mgerakkan stiap inci badan dgn aktiviti sihat xper...itu baek ntk kesihatan anda..wlpn mletihkan...
  • mengeratkn lg KASIH SAYANG..cewaahh...
  • mbuktikn aku leh buat jgk keje2 tuh sumer wlpn KORUNK rasa aku anak manja,tp aku leh buat beb..
  • be the best for him...^-^

24 December 2009

ya allah kenapa dugaan mu terhadapku begitu mencabar...aku lemah,aku dah tak larat,susah sgt ker nak faham aku..jahat sgt ker aku..ya allah aku dah xlarat di uji...aku letih...separuh giler rasanya..

biarlah mereka bahagia....aku REDA!...

08 December 2009

KerJaya yG sengsarA

tahap kesabaran ku ada batasan..
aku xtau la napa lately aku banyak keje sngt...naik pening aku dbuat nyer...trasa letih minda nih...27branch aku kena handle bahagian operation sorang2...urmmm tiap kali masuk opis aku akan rasa sesak nafas...tiap kali aku mulakan kerja dgn muka masam,marah,makian,angin aku kompom xseimbang nyer..slagi xde dak baru masuk,aku xleh nak cuti,aku xleh nak rehat lgsg,aku wat keje sorang2 dr a smpai z..arghhh tention....

bos:
  • smpai bila mcm nih...sgt2 xlarat la...tlg la carikan partner....boleh jd giler mcm nih...tlg la tlg la tlg la tlg la...
  • jgn mharap tgn yg satu nih leh gapai sumer keje,leh follow sumer status....agak lembab sdikit di situ..

branch

  • tlg la bg kerjasama,jgn la asyik nak memeningkan aku dgn mslh remeh temeh,nih kdg2 hntar jpj cheque request pun salah,bkn baru keje kan.dah btahun..tp still xreti jgk..
  • jgn nak mgharap aku leh ingt smua mende,so tlg updated aku!!!!..
  • jgn peningkn aku dgn karenah customer korunk yg ntah aper2 tuh,salesman jgn nak ggu idop aku nak kete cpt la aper la,kalau nak cpt korunk buat sendiri,jgn nak maki2 aku ker aper ker,mgadu kat bos korunk ke,bgtau aku lmbt wat k1,nak suh bos korunk maki aku,owh jgn bmimpi ok...

aku xtau lah naper leh aku paparkan entry ni kali nih...aku mmg tention kali nih...sgt2 tention..smpai aku xder masa nak minum pun...telepon asyik berdering,faks asyik ader jerk mmuntahkn kertas...arghhh..mgkin aku perlukan rehat n bcuti..tp mslhnyer nak cuti pun xblH!!!!!!!!!!2 yg buat aku brasap 2....

sabar sabar halinah,you can do it kan kan kan..bkn xbiasa..ko harapan naza kia...ko harapan bod..

YA ALLAH mungkin ini semua dugaan mu untuk ku..aku cuba harunginya dgn reda...KAU permudahkan lah segala urusan ku YA ALLAH..

my boo>>thanx slalu dgr keluhan ku.....love u owez syg...

END!

03 December 2009

apa Yg indaH lately??...

agak lama gak lah aku xder masa mghadap vaio putih wa yg cute miut ni...menconteng coretan yg indah2 dlm blogkue...mgomen status kgkawan kt facebook ku..agak lama ku tinggalkn...almaklumlah berukband aku nih lmbt bayo..dah bayo guna maybank2u,amik masa 3ari lak nak aktifkn..hangin aku..

sekiter ari kue yg indah:

KEJE>>

KENGKAWAN SUMER JEMPUTLAH TEST DRIVE OUR NEW MODEL 'FORTE'..KUNJUNGI SHOWROOM TERDEKAT ANDA DENGAN KADAR SEGERA YER....iklan jup...

FORTE baru launchg,booking agak memberangsangkn,keje jugak melambak..tambahan plak skrg aku sorang jerk handle bahagian registration seluruh negara..agak mencabar kali nih,tp nak buat mcm mana,mber dah benti,nak dok umah jg badan agaknyer..tkulai2 lah aku wat keje sorang2....tiap minit telefon berdering,faks memuntahkn kertas petanda keje ku harus lakukan,bos panggil nak updated report delivered...kalau org xtahan,dah giler agaknyer..tiap wayar kat badan nih putus...penat sgt..smpai xder masa nak minum...bayangkn...BOS!BILA NAK AMIK ORG BARU??...dah letih,tiap kali tempat di sebelah aku bertukar org...kerusi 2 agak panas...dah beraper org bertukar ganti...sumer xtahan dgn situasi keje yg so rushing,tekanan ebewithin la....aku gak yg tahan...nak kata bagus lah 2...hahaha...penat dow aku mgajar,alih benti...nak kata aku jahat xlah jugak....yg penting tahu wat keje n xmyusahkn aku...
tp xper kali nih aku leh handle sorang wlpn pening.tp aku leh buat....chaiyok gurl!!!..

LIFE>>penat,letih..ari2 smpai umah kol 11 lbh..bab pas keje sibuk g humban bola..kekeke men basketball...dah jd kegilaan kmi berdua...masing bkejar2 nak menang..aku xnak kalah...hahha...pas keje jerk aku akan menghadap muka dia..bkn per xjumpa rindu katanya...tiap ari sayang lah nih...haahahha..thanx sayang...

BERAT BADAN>>ari2 timbang tang tu juga...ermm aku xtau la nak wat caner lg...tp org katabdn aku dah naik...tang pipi...ur wat???...adoiiii...terima jerk la..yg pntg my boo syg..hahhha

GENG TPHR>>sorry korunk aku xdpt nak blk ntk join reunion kali nih...mmg rindu kt sumer..mmg jeles tgk pic drg bersantai tepi pantai rramai jumpa geng2 setan..kekkeke...huh!rindu nyer kat korunk....xper lah next time ok..miss u olz dude...

pesanan ringkas sang PUTERI ntk:

  • to my family>>dia cute gurl merindui kalian tiap saat...my mum & dad..emmuahhh
  • to my kak dolly>>congrat 2 new baby born---my cute SARAH...nnt jumpa ok...
  • to myself>>keje elok2 hunny,wlpn sorang,wat yg terbaik,jgn smpai kena MAKI...i know ur can handle it....chaiyokkk...aku boleh!!...
  • to my boobue>>i lop u damn much...tiap hari sayang..kekeekke...thanx 4 ur time syg...ari2 jumpa wlpn penat....tekiu syg..cian dia penat kn..xper yg pntg kita bersama kan..sayang dia...thanx syg,.

sekian coretan kata hati ku...emmuahh syg smua...tido zzzzz...ngruuhhhhhhhh

24 November 2009

^-^SAYA SAYANG^-^

REZDUAN RAZALI

aka

EJAN

aka


ILHAMEJAN

^-^saYanG sangaT^-^

20 November 2009

Tiap Hari sayang..:-)


sejak hari itu..dia kembali kepadaku membawa chentanya yg sarat...^-^ hati bbunga...
smlm dia berkata:

"janji dgn abg"ungkapnya..

"janji ape?"soalku ringkas..

"janji dgn abg yg anis akan kahwin dgn abg"...ungkapan itu aku terima dgn senyuman...

sedikit sketsa smlm....

aktiviti kmi hari2:


  • pas keje aku akan bkejaran ke tmn melati,sbb per??..sbb kmi akan g care4...ntk aper??sajer jerk jln2...hari2 lak 2...lucu...tgk brg2..tgk harga brg...belinyer x...dah mcm tuan pnyer perniagaan turun pdg tgk prniagaan nyer bjalan lancar ker x....tgk pkerja wat keje ker x..hahhahahha...2 lah kmi....org kata xder hala tuju...tp kmi rasa x,saja mcm terapi,lps penat bkerja....

  • pas2 kmi akan g kdai game,keje kmi lawan men basketball....plg mencabar men kat mdvalley..perghhh penat seiii...kt saner nyer basketball tgi giler,bbanding aku yg tahap ketiak dia jerk,agak tcabar lah jgk..men tahap stage 2 jerk....mcm smlm kmi g men,agak tcabar ngan pasangan cina nih yg men smpai stage 3,pgutan mata smpai 345 mcm 2...malu dow....tp xper kmi akan usaha..

  • xpun kmi g tgk wyg...mmg hantu lah tgk wyg...asalkn bersama..^-^...

wlp penat ngan keje masing2...tp bbaloi lah...tiap hari sayang..kkeekke..agak lucu kali nih..agak xsangka hubungan kali nih membahagiakn..wlpn ader lg manusia yg xfhm2 mnagih kasih dr dia..hangin aku..dugaan....ermmm...

p/s=sowi lalink awi nih xjoin g kebun,mgigil,tulang bkecamuk,sengal,bab pkai heel smlmn dr keje,g mdvley,n uitm s.alam...dr pg smpai tgh mlm smlm..perghh agak dasat...miss u damn much..





18 November 2009

semalam nyEr citer....

di jadikn alkisah,dis luvly couple dah lamer xjumpew..eh lamer ker??..lamer la jgk 3hari...bbanding sblm nih jumpew awi2...so akibat demam kerinduan,dis cute couple bcadang nak g tgk wyg>>>2012<<<...tkt akan kelewatan akibt koje yg mlambak,c kumbang mminta c bunga ntk g beli tiket dulu,,adoiii yaii..ttiba trasa sshnyer...nak mgharungi lautan manusia n klebatan hujan,agak ssh gak lah nak menjejak kaki ke t.square s'awal yg mgkin...tp dsebabkn nak penuhi smua,c bunga pun redahlah halangn 2 dgn muka cutenyew...antam syak la labuuu....jejak jerk kaki kt t.s,cpt2 aku g tgk tiket wyg..mak aii drg nih sumer sibuk gak nak tgk wyg la...full house sesawang...hangin aku...8.30pm,9.10pm,11.30pm n last skali 12.10am...nak tgk wyg best kenalh seat pun best...so kmi decide hamik show kul 12.10am...pth blk aku blk umah...mkn jup,tidow jup..ttiba...

"hello,assalammualaikum"..suaranya kah itu..

"waalaikumsalam"masih dlm keadaan mamai..

"citer kul brape?"soalnya

"kul 12.10am"jwpku ringkas..

"hah bgn kejup lg abg smpai,m.kol trn"tegasnyer..

sepantas kilat aku bsiap...adehhh mata mgantoz nih...tp dah janji n tiket pun dah kt tgn aku....aku hanya mgenakn jeans lusuh n swter hitam ku..ermm ringkas n smart..yaa mehh...kekekekek...kmi agak lmbt sket..lbh krg 12.15am baru kmi ddk d seat kmi dgn tng..fuhh

#2012#best giler beb...we were warned!!kesian,kisah sal keutamaan keluarga di hujung hayat kiter...sedih..tp xleh nak ngis..malueee...kekke...

blk jerk aku tross zzzzzzzzzz....n dia trus g pasar....cian dia penat...

"aniss..abg syg anis".....ucapnya

"terima kasih,syg abg jgk"..ungkapku..hati bbunga ^-^

17 November 2009

bila hujan...

  • suasana terasa sejuk ditambah lak dgn icon opis aku nih tahap oklahoma tgh krismas nyer...sejuk gilezz....tulang temulang aku nih hampir reput....sabar jerk la..

  • mata terasa mengantuk,bulu mata terasa berat jerk sampai nak terjatuh...kekekek...almaklumla...

  • dgr lak lagu slow....adoiii yaiii....

  • keje lak xder...kekekek green lite aku ader can tidow...huhuhuh...

  • bnyk keje tbengkalai...dspatch xleh nak antar document kt aku...aku pun mcm 2..hahah suker..wat esok^-^

  • leh menghirup milo secawan cecah roti...wahh mewah idop...mai secawan!!

  • tgu masa nak blk jerk...^-^lmbt nyer jarum jam ni...rasa nak tlg putar jerk...

bila blk time hujan2 ceni

  • nak blk pun ssh sbb xder bawa payung la plak....adehhh

  • maknernyer saye djemput oleh si dia...ngeee ^-^ suke...

05 November 2009

QeSah Cuci itu....

Nih nak citer nih….31 hb oct ari tuh…pghujung bln…my boo bawa aku g tgk teater CUCI THE MUSICAL….1st time nih nak g tgk….sgt truja gak laa…kekeke…siang tuh aku kerja..pas kerja lak aku g mkn2 umah dak opis….jadual ari tu mmg padat giler….pas jerk keje aku g mgisi pewut kt umah mber…makan timeee...perghhhh mmg buncit lak…janji ngan my boo kul 7.30pm dia amik…ttiba lak driver aku nih leh terlentok tidow…ngan aku2 skali tidow..dtambahkn tuan umah hulur aku tdy bear yg sgt chomey…aku tlena dgN aman skali…bgn2 jerk daH kul 6…c driver lak dok sibuk nak mkn lg…aku daH xckP krusi dah nak ddk…yaniiii cpt laaaa dah lewaT sgt dah….paKsa gak suh antar aku blk…aku smpai umah 7.15pm…time 2 orG kata tiap saat tuh pntG…mandi,make up,iron baju tdg…fuhhh lth…sib bek masa dtmbah ntk aku bsiap…dia amik aku kul8pm…so aku leh bsiap gak lah..wlpn make up aku bsepah….entam saja lah labu…jnji canTEQ…kkeek..

kul 8.16pm dia brada d depan mataku..soklan ptama aku tala kt dia “sempat ker abg?”…dia geleng…nak cari parking,berkejar g IB lg…dasat nih…aku dah wangi2 jd maSyem lak jdnyer…8.30pm show…adoii yaii…tpt kul 8.27pm kmi smpai…park kete mmg btul bibiR jln….kekekek reda jerk lah…cuci nyer psl…kalau polis g cuci kete 2 aku xtau lah..kekekeke…tgh2 hujan gerimis kmi bkejaran g IB…fuhh…seat kmi nun hujunG tanjung…mmg VIP seat lah..kkekeke…nmpk mcm semut jerk manusia 2…lg2 aku nih rabuN gajaH…sabaR jerk la…xper lah at least mrasa kn…saper gak bawa..my boo gaK..kekekek…


"CUCI THE MUSICAL" is the story of four brothers: FAIRIL (Afdlin Shauki), KHAI (Hans Isaac), JOJO (Awie) and C'TAN (AC Mizal) who operate 'Cuci-Cuci Services', a small window washing company - and their dreams to one day be good enough to be the company that services the exterior of the tallest twin-towers in the world, the Petronas Twin Towers, KLCC. waahh sket sal CUCi lah konon....


conclusioNnyew ,citer 2 mmg best giler…very daa…xrugi tgk doW…pecaH pewut gaK lah tgk…awiee manjer yolzzz….aC gempakZ,hans ancem,aflin boyotz still cute…rasa nak tgk lg…tp boo kata ckp skali…hu3…aper2 puN mmg best….thanX boo..luV u damn much…

28 October 2009

kebosaNan tahaP kritiKal...

aku kt opis....

bosan yg amat...kerja kdG2 jerk adeR..keje aku makan makan makan...atau tidow...mmg tahap nak gumuk lah...hahahhaha....skrG 12.30pm...luncH kul1pm...report kT boo g luncH..then lunch..theN masuk keje lik...then blablablalabla...sha la la la...
aku bosannnnnnnn...keje dtg lah...maner orG sumer...xnak beli kete ker...beli la beli la..aku xdo koje nih...hu3....
td pg boo kol..

"anisss[dgn nada mrh]..tau x abg syg anis"..katanya d corong telefon...
aku hanya tergelak...eh eh dia ni...
"anis tahu"balasku...
"percaya tak"dia bertanya..
"percaya"jawapku ringkas..
"tak,anis xpcaya"...nada bersahaja..
"percayalah"...tegasku...kuar kang lagu siti nurhaliza percayalah...haaaa

pgilan nya pagi td wat aku tgelak..lately prgai dia sgt3 lucu...kekekek...
boo i miss u damn much wlpn ari2 jumpew...i taiyunk uuuuuuu...
kalau aku bosan dia lah mgsa ku...kekekek...thanx boo.lyn gak kerenah i nih..kkeke...oklah nak g lunCh weiii..laparrrr....pasni aku smbg tidow n mkn lak..sbb aku mmg xder keje....asbestos tulll....kejeeeee dtg laaaaaaaa........tp dtg jgnlah bnyk sgt..kahkahkah.....


arini ader lnchG PICANTO...jemput dtg mlm nih yew....naza pj taw taw taw...

25 October 2009

PertunaNgan itu...

^-^17 oct 2009..hawa bertunanG..tahnih hawa...n thanx atas jomputn itu boo n fmly..

#pkai bju sedondon,wlpn hari 2 pg 2 gak g antar dry cleang bab bju xcuci.....kekekekke wajib pkai katanya... hbis la

#stlh mgharungi teksi lrt n bas akhirnta tiba d umahnya..dok samer2 ngan mak ayah dia,bercerita..sambil tgu dia g hntar pkcik dia..kering gak lah kepala nih nak kuar kn isu ntk bborak..kekekek...dlm ati "maner dia nih cptlah.."..smpat gak ayah dia tnya aku stdy lg ker dah keje..keje pakcik..jawapku..kekek

#stlh dia smpai..kmi mkn...santapan nasi+rendang yg sgt2 lazat+ayam masak merah bnyk lah..kmi mkn kt luar berdua...n ader ayat yg wat aku tercekik.."kita bln 3 lah"..biar btul dia nih...owh owh tett biar lah kmi jerk yg tau...

#selesai mkn..dah kompom2 aku kena hantar piring kat dapur kan..dia dah pesan,cuci pinggan mangkuk 2...adek dia dah siap susun dah..pinggan yg dgunakan dlm mjlis 2 harus ku cuci...aku sorang??...fuhhh mereka menduga ku..xper..kt kg pun mmg nih lah tugas ku,kerna bab masak aku kurang sket..kekekek...so aku pakar bahagian mengemas sahaja...very da...so aku mulakan tugasku...pening gak lah agak bnyk pinggan itu..kekekek...dia senyum jerk...amboii mai lah tlg...dia dok tgk jerk..geram aku..tgh sibuk mencuci,smpat gak drg ajak mgambar rmai2..adehhh dah lah tudung aku dah kena minyak...canteq lah..join gak lah sekejap...then smbg dgn tugasku...

#selesai jerk,tgn dah jammed,yelah xder aksi panaskn bdn trus bertugas..kejang jup urat2 nih...mak dia asyik suh benti jerk buat..kesian dia kata mgsa keadaan..kekke..tp alhamdulillah hbs gak lah sumer aku buat...kecuali periuk besar2 aku x wat..mak dia yg buat..ekkeke...

#dah selesai sket,benti rehat..kmi duduk mengelilingi hantaran dr pihak lelaki,kmi buka coklat,mkn buah hantran 2..n air milo..kekek ayah dia dah kuar dah time 2,dia dah g kebun...cian dia..time mkn coklat 2,ader lah kisah..ttiba mak dia ckp kt aku nnt bg ejan cklt mcm nih gak taw..smbil dia tgelak..aku pun trasa lucu..kompom jerk dia ckp yer..kekeke..

#sempat lg g braye ngan kgkwn skolah mngh dia...dgn bdn aku yg melekit 2 ikut jgk lah..brayer..eh eh eh..

#blk,aku singgah lg umah dia..pdhal masa aku kuar dah td,pnyer lah aku bersalam mcm dah xjumpa lg..nih ttiba dia suh masuk blk...hu3..malu gak lah..sbb dia nak g antar periuk ngan mak dia so kete xmuat..aku pun masuk n dok bbual dgn mak yg 1st..cian kaki dia skit...bborak juga lah ngan dia...

#masa nak blk.mak dia bekalkn aku mknn.terima kasih...dia juga peluk aku,ader kemesraan di situ...siap simpankan aku buah epal dr hantaran hawa 2..dia kata amik berkat..kekeke..lucu...alhamdulillah..at least ader sket kemajuan..wawawa..mmg dah pnh jumpa pun,tp slalu jumpa kat umah akak dia...raya thn lps..samer gak bju sedondon,cuci pinggan gak...abg ipar dia gelak jerk..rutin yg samer tiap kali dtg..kekekek

#blk..owh xtrus blk..kmi tgk wyg..tgh mlm bru blk..kekek.penat beb..tgn bketar lg...tp xper bbaloi-baloi...kekekek..thanx boo...aku syg kmu n aku juga tahu kamu syg aku...kekekekke

#nih antara pic2 kejadian itu..kekek>>


//
nih lew tunangan org tuh...


gan adek bradeknyer...aku??dah ajak tp xnk sbb sibuk cuci pinggan hahahhnya berdua..kkekek..berangan..

ini lah sketsa ringkas aku..kalau ikutkn pnjg citer nyer..tp biarlah ringkas ntk tatapan anda..happy for dis..xsangka pertemuan kmi kali nih lg erat..wlpn blom menjaminkan sesuatu yg blom pasti..tp kmi berusaha ntk nya..
"ya allah aku bersyukur kau berikan aku kebahagiaan ini kembali kepadaku..amin"

p/s..sejauh mana pun kmi terpisah antara benua,sebesar mana pun pergaduhan kmi,selama mana pun kmi xberhubung,seramai mana pun pganti dhati kmi..jelas kmi ttp mgasihi..yg pasti kmi ttp satu...sambutlah seruan 1 malaysia..wawawawawa....idop najibb..ceeh ttiba...


23 October 2009

JanGka hayaTkue


life cintakue>>ermm aku xtau nak tulis aper sebenarNya...lately aku kuraNg rehaT..kuranG tidow...kuranG lah sumer..tp bertambaH kasiH syg..hahahha...pas keje jerK,wajaHnya menghiasi majalAh hatiku nih...kkekeke...mksuDnya aku bersaMa org trsaYang lah...thanX boo..luV ya...bnyk kisaH menarik kmi..hari2 gak laH kuaR..wlpn masinG penaT kn...tp biaRlah menjadi rhsia idop kmi..kekkeek...mak dia laH lelaki ku 3thn dulu hinGga kini..dia sajer...ilhamejankue..

keje lak>>ermm latelY sale xbnyK sgT..keje aku dok tidowwww jerk la,xpun mkn...bdN aku naik bulaT dah jadinya...ini satu peningkaTan yG amat tidaK positiF keraNa naiknyer tanG pewut shj..amaT menyusaHkan ati...lara lg laH aku...tiap miniT mkn..mkn..mkn...daH xder keJe...pastu tidoW...dasaT...lbh kuranG mkn gaji buta laH..hahhahaha..sbb dah xder keje...ader gak laH tp keje 2 leh siap dlm masa 15miniT...2 jerK....lg 1 lately aku slalu lewaT trn keje...almaklumlah slalu tidow lewat..ppagi saH2 lah aku ttgl solaT..bgn2 jerk baru nak thegeh2 iron baju...biasa kuar kul 7.30am..kalo dulu aku rasa dah lmbT dah 2..tp aku relaxxx jerk..ntah naper ntah...

umahkue>>pintu biliKz kue bloM lg di siaPkn..ader ker tuan umaH suh baiki sendiri..guna duit aku sendri..aik bnyak cekadak ko nak suh aku byr..2 umaH ko kan dah tggjawaB ko baiki umaH ko..aperhaL lak aku yg keNa....kalau mcm 2 bek aku suh pencuri 2 curi trus pintu2 d umaH ko nih....hangin jerk mak nok!!!!!...

gaji>>aikkkk bila lah gaji nih..tgN gatal dah nak pegaNg duit niH...dah lamer rase xpeganG duit....cepat lahhhhhhh...bosan xda duit......

ansEt>>kali nih aku trase mcm nak tukaR anseT jerk...e71 mcm my boo..aku dah bosan pkai sony w705 n nokia n95 nih...aku mmg jeniS xlamer pkai anset..aku suka tukar2...zitronnnnn nnt aku cari ko yer...kekekeke...kambing soon...diut cepatlah masukkkk...

p1max>>alamak p1 aku xbyr lg nih..kekeke almaklumlah gaji xmasuk lg..sory yer p1..xder niat pun...kerinG selepas brayer....kemarau pnjg sekejap....

10 October 2009

tragedi ocT..pencuRi itU..

semaLam 9 oct 2009 melakar sejaraH dlm hidupku...selama ni aku xpernah merasa jadi mangsa kecurian..aku hanya mendengar cerita sedih org sahaja...tapi kali nih,tarikh nih,aku memang di landa ribut taufan dek akibat kecurian itu..begini ceritanya..

tepat jam 6 ptg aku bingkas berkemas untuk bersama orang tersayang melihat wayang selayang pandang..ishh aper aku merepek meraban nih..hahahah..cadang memang nak tengok wayang,dok tunggu kat ofis,aku sempat on9 fb sekejap...sambil bergayut dgn dia..tett..ttiba zue[dak uma aku] telefon..kali pertama aku xangkat sebab tgh gayut dengan dia...kali kedua aku rasa mcm lain mcm jerk panggilan tu..harus di jawab...aku angkat:


"hello,wei umah kita macam kena masuk pencuri,aku tgk pintu kena kopek nih..solex pun rosak.."ayat itu yang mula2 aku dengar dr panggilan zue[budak umah ku]

lepas jerk mendengar perkhabaran 2,aku hilang arah,langkah ku bersepah,dlm minda aku aku fikir sal lptop putih kesayangan aku jerk..kerana itu jerk yg berharga..yg lain aku xkesah sgt..kalau betullah hilang,aku xtau nak ckp aper..sgup berlapar untuk dptkan mende 2...ya allah...dugaan apakah ini...aku xder tujuan,aku hanya mampu menalefon abg...


"hello abg rumah anis kena masuk pencuri,mcm mana nih?"aku memberitahunya tanpa salam..main terjah ajer...

"la yer ker..saper cakap?"dia bertanya kepadaku..


"zue telefon,aper nak buat nih?..anis kena blk ..aarggh laptop anis abg..aper nak buat nih?"aku dah xtau nak fikir aper lagi..


"laa suh lah zue tu g pak guard suh tgk umah tuh"


"habis 2 anis nak buat aper nih"aku panik lagi..


"laa tgu lah sana abg amik kita blk rumah sama2 tgk"jelasnya..


"owh ok lah"jawapku ringkas,,panik.huh!..

aku mengatur langkah ku keluar dari ofis,bab xbetah menunggunya di situ...aku menunggunya di bus stop..aku hanya mampu berzikir..ya allah apakah dugaanmu kepadaku hari ni...kau tenangkan hatiku ya allah...


hampir setengah jam aku menunggunya,akhirnya dia sampai,tanpa membuang masa aku masuk ke perut keretanya...kesian aku skali lagi menyusahkan nya..padahal dia nak ajak aku tengok wayang..maafkan aku abg...


duduk ku xsenang,hatiku lagilah jauh dari diri aku saat itu...dalam kotak fikiranku,aku hanya mampu reda..trima dugaan ilahi nih dengan seadaanya..

"redakan lah barang yang hilang tu,mustahil akan boleh dapat kalau dah kena mcm tu,kalau dpt pencuri 2 pun xper,at least dia tgg kesalahan dia,puas hati,tp kalau kita g berubat g tgk mende 2 kat maner,hah 2 x elok la..kita reda jer"jelasnya kepadaku,at least dia memberiku sedikit kekuatan tika itu...


"emm yelah..kesian aniskan,anis dah xder vaio dah..baru jerk kita belikan abg"nada sedih..


aku reda lptop aku hilang...sebak juga hati nih..tp dah xmampu nak ngis...semakin dekat nak smpai ke rumahku,semakin seram sejuk aku rasa..xterbayang di mindaku keadaan bilikku yang tonggang langgang,membayangkan barang2 ku yang hilang..urghhh ya allah..ttiba2 anset aku berdering..


"weii barang sumer berterabur,rumah kita kena curi"zue menangis...talian di matikan..


dadaku terasa berdebar2x..bau rumah aku semakin hampir...ya allah kuatkan diriku menghadapinya...ya allah aku mohon...

smpai juga akhirnya...tnpa berlengah aku mengatur langkah menuju lift engan debaran yang semakin kencang...tingggg..lift ku smpai ke tingkt yg sepatutnya...keluar dari lift dr jauh aku dh nmpk beberapa org di luar rumahku..aini..salah seorang budak rumahku duduk di depan muka pintu dengan keadaan sedih..aku sempat memeluknya..aku berikan dia sedikit kekuatan yang ada padaku tika itu..aku pun melangkah masuk,memandang pada biliku yang tertutup rapat aku masih tenang...bilik yang lain semua dalam keadaan teruk..huru hara...taufan..tombol pintu bilikku memang dah rosak..aku cuba untuk membukanya..tp xboleh..abg pun ader cuba menendang pintu bilik ku,still xboleh..kuatnya...akhirnya kami mengamik keputusan untuk menunggu polis dtg..kerana zue sdh pun membuat laporan...manalah tau kan ader aper2 petunjuk..dna pencuri tu ker...so kami xnak sentuh aper2...lama kami tgu..yang ada di sisi ku tika itu,aini,2org kawan aini,dan abg..tgu dan terus menunggu..abg bersuara..


"percaya tak,barang2 lina xkena sentuh?..tengok semua pintu terbuka bila zue datang,tp pintu bilik lina xterbuka"


"jangan lah bagi harapan mcm tu...huuuu lptop aku"aku xnak menyimpan harapan...

mcm2 spekulasi dbuat..jawapannya ttp aku xdpt lg..


tpt jam 10 lbh macam tuh,zue dan bf dia dtg dr balai polis..zue kata polis pesan tendang jerk pintu tuh dulu..tgk barang apa yang hilang,sebab polis nak anggar kan n amik gambar skali...aku,zue dan bf nyer dok depan bilikku berusaha untuk membuka...bf nyer zue tendang..gedeganggggg bunyi kayu pintu ku berjatuhan..huhu cian pintu aku...tendangan super saiya yang ketiga akhirnya pintu bilik aku terbuka...dari kegelapan bilikku,dengan debaran,aku melihat bayang2 putih lptopku berada cantik di atas meja seperti aku tinggalkan pagi td...ya allah time tu aku berteriak sekuat yang mungkin...bersyukur sangat2...aku berlari pd abg..share kegembiraan aku..

"lptop aku ada...lptop aku ada.." berkali-kali aku ulang..abg hnya tersenyum..


"bertuah lah kau,bilik kau xkena..aku rasa dia xsempat kot...pintu nih kuat sangat"zue bersuara..

si samping kegembiraan aku,aku rasa bersalah jugak pun ada..yelah kengkawan aku hilang macam2 aku pula selamat..adalah dorang terfikir aku pula yang merancang semua ni?...ya allah jauhkan dari aku semua isu itu....kesian kat drg..kesian sgt...sgt3x..drg hilang lptop,cincin emas,kamera,perfume pun drg rembat..subang 3 rm10 pun hilang..dasyat sungguh pencuri nih...bnyk lah hilang..kmi reda jerk...

penantian kami akhirnya smpai juga..kira2 pkul 11.3opm polis pun smpai..biasalah amik pic n keterangan..tu jer lah..dan time tuh juga baru kmi perasan kuih raya d bilik zue pun habis d makan dek pencuri durjana tu..ewah ewahhhh bnyak cekadak engkau yer wahai pencuri..xpula kau berhidang dulu...masak ker..eee geram btul aku...selesai jerk polis memerikska rumah..baru kmi boleh sentuh semua barang kmi...pintu bilikku memang dah xblh..out of service dah..kau tolak sikit jerk,comfirm jatuh...kesian pintu aku,dia pertahankan isi bilik aku...mungkin juga di sebabkan ayat2 suci di depan bilikku ni..ya allah sekali lagi aku bersyukur kepadamu...

lepas tuh masalah kmi pula,xder org yang nak pasang tombol pintu..n solex pun dah xboleh pakai sebab pencuri tuh dah patahkan...abg dah blk sebab dia pun ader keje nak buat..kesian dia..terima kasih kerana berada di sisi kala aku memerlukn mu..kebetulan bf shila dtg..kmi minta tlg dia ntk pasang,tp dia xreti...ermmm last2 nyer kmi halang pintu dengan sofa..n grill ttp mcm tuh jerk..tidow memang xlena..sket2 aku terbangun..sket2 aku terkejut..fobia beb...sangat2 bahaya..di buatnyer dalam keadaan tu dia dtg blk sebab xpuas hati bilik aku xbley bukak caner...fuhhh sentap dow....tidow ku xlena..


tobol pintu yg sdh wosak dkerjakn oleh pcuri jahanam 2....


kunci solex yg akhirnya menyerah kalah...riuk pikuk solex 2..kesian..




nih lah keadaan pintu bilikku d awal kemunculanku..

selepas pintu di tendang..bilikku selamat..


situasi sebenar bilik master room

keadaan huru hara...salah 1 lg bilik umahku

laporan polis kmi buat...

pengajaran dr tagedi oct ini:

  • kalau korunk nak kunci umah korunk guna solex 2..wat lah dr dlm jgn kat luar,at least kalau kt dlm agak ssh dia nak kojekn solex umah kiter 2..
  • polis tuh pesan jgn biasakan letak brg2 berharga kat pot yg slalu kita aspek ltk..mksud aku dah kompem2 pencuri 2 nak cr brg2 berharga kau kat almari kau kan,kt blk kau kan..so lps nih sorok kt tmpt yg drg mmg xsgka..cth kt dapur..sbb pencuri xder mase nak curi brg2 dapur..kecuali yg terdesak...
  • menurut tukang kunci pula..aper2 pun kunci yg kiter guna ntk pintu kita mmg sng pncuri nak buka,so kita usaha tingktkn keselamatn dengan guna solex yg baek pnyer apek 2 kater..n jgn lupa guna psiko sket...pasni aku nak ltk kt depan umah aku "awas anda di bawah pengawasan cctv"...
  • kat rumah kita pun sebenarnya xselamat..tegedi ni sib baik la jadi time keje kalau time kmi ader kt umah..xker drg kenduri kmi dulu...uishhh nauzubillahhh...
  • di samping 2 jgn lupa tampalkan ayat2 al quran depan pintu mu..sebagai kekuatan kita...kerana pada dia lah kita berlindung..hanya DIA yg tahu...

tahniah kepada pencuri itu kerana berjaya memecah rumahku syurgaku..dan barangan yg kau dpt kmi halalkan...jumpa di akhirt nnt!

06 October 2009

kerianGannye daN kesakitannye..

5 oct 2009..
terasa bahagia...mungkin ALLAH nak bg aku kesempatan untuk aku bahagia..walaupun sejenak...aku hayati setiap detik itu...hari nih dia xsihat..kmi mkn agak lewat..kira kul 4 ptg mcm 2..mkn mmg ntk sarapan tghari n dinner trus rasanya..lps jerk melantak,dia tringin nak g baca buku..so kmi ker mdvly...baca baca n baca...sehingga aku perasan dia hilang..aik mana perginyer...rupanyer dia pergi toilet...pewut masuk angin katanya..aku pun dok sambunglah mmembaca buku...buku karya lat..memang best..then ring ring ring..ancet aku berbunyi..dia ajak blk sbb dia xtahan....aku pun berlarilah ker kete..aku nmpak dia pucat sangat...masuk jerk ke perut kretenyer..aku thidu dah bau minyak angin...tangannya tertumpu di perut menahan sakit...dalam hati aku dugal nih...aku risau blh ker dia drive dlm keadaan mcm nih..kalau lah aku blh drive...xsusahkan dia...ermmmm cian

beberapa saat selepas tuh,dia muntah...aku panik..teruk sangat aku tgk keadaannya..
"abg ok x? "..sambil mengosok belakangnya..mahu jerk aku telefon saper2 tlg pick up kmi di sini..melihat dia dalam keadaan mcm tuh aku jd sedih,naper dia,naper bukan aku yang kena sumer tuh..kesian dia...memang aper yg dia mkn ptg tuh sumer keluar..nak buat macam mana kan...badan dia lemah..tp hati dia kuat jugak untuk drive..nak hantar aku blk..air jernih dmataku mula bertakung..
mlm nih bnyk mengajar aku untuk menghargai org yg kita sayang..dia dalam keadaan mcm tu,lemah,tanpa senyuman...kesian...aku buat yang terbaik untuk menemaninya ketika dia memerlukan seseorang...walaupun aku xmampu...huhuhu..dan tragedi hari nih,membuat aku rasa tersenyum,dhargai dan menghargai...hanya kami...

05 October 2009

kisaH kasiH lara

#2 3 hari ni aku sunyi tnpa lptopku..sbb dia pinjam..katanyer nak wat asment dgn kgkwn...demi dia...tp memandai jerk umah pic aku kat account aku..nih mesti kes tkt awek dia taw lptop 2 milik aku...tkut kantoi...sentap aku nok...arghhhhh...


#aku nak citer kesah mak awi sbtu 3hb oct...sbtu aku xder lah aktiviti sgt..pas keje aku dok umah jerk...aper lg tidow laaa...ttiba ancet aku berdering...lagu with you mmg khas ntk my boo...sapa lg kalau bukan ejan aka my boo...dgn pntas aku angkt tepon...suara nya d telingaku..apa lg laporan,dia ckp baru pas lunch n jup lagi dia ader class smpai ptg...aku tersenyum..dia ingat aku...

aku tidow..skali lagi ansetku menyanyi,aku angkat dia suh aku bsiap nak teman dia g makan..sepantas kilat aku bsiap..dgn muka bminyak aku touch up sket aku turun berlenggang lenggok cik kiah,dia tegur aku

"eh nak kemana cantik2 nih kita nak g makan jerk"...almaklumlah pakaian aku masa 2 terlebih sudah agaknya..hahaha...

"nih baju anis g keje td lah,mls nak tukar.."

kmi mkn kat ameer ehsan maluri,kat saner lah pot plg sng nak excess tenet...ader wifi la katakan...aku xlapar sgt,dia pun,tp order gak makan...dia kata

"arini abg nak anis suapkan abg"dgn muka yg agak pelik aku melihatnya,apakah jenis permintaan itu,agak jarang sekali dia suh aku suapkn kecuali bila dia kat kete jerk..sbb dia sibuk drive kan kan kan...dia bsuara lg

"dlm ati anis,waahhh bestnyer dah lamer xbuat mcm tu"arghh dia perli aku..last skali aku xsuap dia lgsung..hahahahah...kmi berusaha menghabiskan sntapan tu..tp ttp xhabis..sbb masing kenyang..kekekekek...


#mlm tu aku order milo..tgk milo nih tersenyum kat kmi..haruskah~~~

dia hantar aku blk,tp lptop masih d tangan nya...ugh aku boring lg...aku salam tgnnya mcm kebiasaan aku lakukan...tp kali nih bbeza..dia buat aku tersenyum...syg...


#ahad lak,aku dok bgnkan dia jerk dr pg sbb dia ader kuiz..so dia pesan bgnkan dia..last skali aku kol dia kol 8.28am..dia ckp dia odw..class kol 8.30am..aku naik risau dia lmbt..dia slumber jerk...every minute aku msge dia..kekeke sowi ggu boo..


then ptg 2 dia kol aku,nak g tgk wayang...aku ikutkana saja..demi dia..

kmi g mdvly g tgk wyg..tp wayang lmbat lg,kmi g mkan..aku order chcken chop rice[sizzling],n dia aku amikkan kaka special seafod curry laksa,our fvrte..sodap dow...nih yg nak citer nih..kmi ddk berdepan..kat sebelah kananku ader sorang awek bbaju kurung..dia pandang pompuan tu..lamer dia pandang,aku nak naik angin dah time tu..tapi ttiba..............balak awek tuh datang menatang santapan mereka,sambil memandang boo dengan seyes skali...keadaan tuh berlaku sekelip mata..dengan riak terkejut di muka nya[by boo] membuatkan situasi tadi menjadi lucu bgku..aku bersuara

"haaah padan muka gatal sangat kan..padan muka"

"kekkek kantoi..."dia juga tergelak dengan aper yang menimpanyer..kantoi dengan balak pompuan tu yang dia dok tengok jerk awek org tu..ahahahh

tak habis2 kami gelak sal tuh....padan muko....


#kaka special seafod curry laksa..sodap owh...

then kmi g tgk wyg..where got ghost...menarik juga lah criter tu...hahahha...pas hbs wyg kmi blk...xhabis2 dia mengeluh..arini dia kurang happy..sebab bnyak benda yang dia fikirkan...masalahnya aper yg dia fikirkan 2 terlalu jauh dan mengambil masa untuk di capai..bila aku cakap simpanlah duit sikit2..dia on daspot dia ckp xblhh..ah aku malas dah nak cakap lebih2..duit bukan leh dapat selonggok time 2..kecuali lah wat pinjaman..2 mmg lah dpt slonggok trus....tp aku rasa dia xbgtau aku sesuatu..mgkin jgk dia tkut aku akan mgamuk bila bgtau..so lgkah terbaik jgn bgtau aku...n aku pun xnak tau sbb aku xnak rosakkan mood aku arini...

kmi singgah ke gpms sekejap..on9 jup then blk umah...yepie aku dpt lptop aku rini...windu..blk jer aku trus on9...tp aku ttiba angin bila dkt history web aku ader blog pompuan tuh n blog dia..kesian kengkawan facebook aku kena angin aku skali...maaf kalian sumer...aku delete sumer history yang myakitkan hatiku..atas alasan aku xnak fikirkan mende yang menyakitkan hatiku...aku just nak happy dalam masa ini....






terima kasih ya allah..alhamdulillah...



29 September 2009

seKelumit senYumaN kerna hadirnya seketikA

27/9/2009

aku mghantar msge padanya untk meminta alamatnya,sbb aku nak bg ole2x dr sabah kpdnya..keadaan lgsg senyap...mst dia xnak[dlm fikiran ku]..xperlah nak buat mcm mana...aku reda,mgkin dia xnak kwn dgn ku lagi....ya allah tenangkan hatiku...aku terima qada dan qadarmu..


hariku sgt sunyi,aku tido..dalam menganyam mimpi tlfnku bbunyi,msge masuk,aku baca..rupanya dr dia..dia tnya bila aku nak blk sabah..aku jwp plg lwt hjg tahun,sdgkan aku xtau lg..aku nak cnfirmkn kerja dulu..lps dia btanya lg,kat mana?dia nak pulangkan kasut sukan ku yg ada padanya..meneliti msge yg dhantarnya,ttiba aku trsa sedih..dia nak hntar kasutku,mgkin ke dia nak buang aku trus??..xnak ingt lgsg psl aku smpai nak sgt hantar kasut aku...aku pun bgtau aku ada kat umah..dia trus kata temankan dia g beli barang..hatiku bercampur-baur..dah lama rasanya aku xnmpk muka dia,sedih+happy+bdebar2x....aku bingkas bgn n mandi n bsiap..

hmpir 5.30pm dia dtg..degupan jantungku semakin kuat..antara takut n gembira...aku msk ke perut keretanya..semak..aku kaku..di hulurkan tangan nya,aku sambut dgn salaman mcm yg selalu aku buat bila aku jumpa n tglkan dia...lama aku xsentuh tgn itu..sedih...ku tahan air mataku..dlm hati ku terima kasih ya allah engkau bgku peluang bertemunya...aku terdiam..badannya kurus..mst hatinya xtenteram..susut sgt..sedih aku tgk...skali lg aku tahan air mataku...hari ni aku nak dia happy tanpa melibatkan perasaan..dia bercerita,dia berlagak biasa..mgkin di sebabkan dah lama xjumpa,dia sendri aku perhatikan agak janggal bercerita...aku faham dia..kmi cuba berlagak slumber..

>>destinasi kmi nak gnti radio kete dia..


kete nih lama yg bnyk bjasa bkn saja kpd tuannya malah kpdku jua..


dia membawa ku ke kedai accessories kete d wgsamaju,belakang nz kdai 2..agak lama jugak lah kmi sunyi tnpa radio dlm kete dia 2...kcian kete tu sepi...jeguk 2 kedai,akhirnya berganti juga radionya,berirama juga alam kmi akhirnya...


pkerja tgh psg/gnti radio...


dah sattle psg radio,baru lah alam berirama..kmi smakin ok..aku rindukn senyuman n tawanya..tiap kali aku tgk muka dia,aku sayu sgt..kenapa kmi mcm ni..sdgkan aku tahu kmi saling mencintai..ah sdh..

>>seterusnya dia minta temankan g cari tali pinggang n wallet dia...kami ker times sqre..around 7 lbh dah...sebelum 2 kmi mberli tiket wayang..wayang yg ada sumer boring giler..last2 kmi g tgk momok the movie..pkul 9.30pm....ada masa 2 jam lg..kmi pun berjalan2x dsekitar t.sqre..jln pnyer jln kmi tjumpa bhgian cap..try pnyer try akhirnya dia berkenan 1 cap..cap yg pada mulanya dia rasa pelik pkai,tp bila aku kata artis slalu pkai n sesuai ngan dia..dia pun ok..n dia beli..kekekekk... cute lak ku tgk..

ni lah cap dia..ok kan???pndai aku pilih..ha3x..bbalah sal color jerk la..

>>then seterusnya kmi g cari tali pinggang dia..mamat nih cerewet taw...pastu otak muda lg..kekeke pdhal dah tua..kekeke..langkah kmi teratur kali nih..kmi mula serasi kembali..rindu saat nih..cari lah nih tali pinggang..akhirnya dpt..fuhh letihh cari...


kat kedai tali pinggang sempat lg amik pic nih..hu3

>>si sebabkan masa bnyk lg ntk wayang,kmi sempat mengisi perut kat oldtown..perghh aku yg sememangnya lapar..lapar sgt....aku amik chcken rice hainan ker aper..aku blasah jerk..dia mkn sup..fuhh alhamdulillah kenyang...



>>akhirnya kmi tgk wyg momok the movie..lucu giler citer 2...lakonan nabil,aziz satar,faizal af,rmai lah..hantu2 lucu sumer..ader gak la yg seram..1 jerk yg aku perasan aku dgn dia xsuker tgk citer seram sebenarnya..kekeek..penakut...

jauh lewat mlm aku akhiri dengan salaman tanda perpisahan[ntk arini]...sesunggunya aku rindu akan sentuhan itu...aku sayang sgt kat dia..terima kasih ya allah kerna meberiku peluang harini bertemunya kembali..aku bersyukur..bersyukur dberikan kesempatan....

aku tersenYum.bahagia walaupun sementara..wktu yg brharga itu aku semadikan setiap saat..kerna aku tahu aku akn kehilangannya kembali..aku kalah pada puteri hatinya kini..terima kasih boo memberikn kesempatan sesaat ini..smoga dikau bahagia dengannya..aku akan doakan mu selalu,kebahagiaan dan senyuman ku adalah nadiku..



"Bisikku pada bulan


Kembalikan temanku..Kekasihku..Syurgaku

Tanpa dia..
Malam menemaniku
Sepi memelukku

Bulan jangan biar siang
Biar alam ini kelam

Biar ia sepertiku ...."




26 September 2009

Aku maHu kau Tahu


aku mahu kau tahu...

aku sunyi tanpa mu..
aku terlalu merinduimu..
dulu kita sering bersama di setiap saat helaian nafasku..
tapi kini kau menjauh akibat kesilapanku..
maafkan aku..

ku ketepikan ego ku demi sayang..
namun semua itu terlewat untukku lakukan..
mengetahui hatimu telah di miliki sebegitu pantas..
dunia bagai terhenti..aku pasrah..

cintamu telah tiada...
sendiri aku mengharungi hari ini...
hilang semua cintamu untukku..
pergi jauh meninggalkanku...
mungkin ini balasan buatku...ku terima dengan reda..

aku mahu kau tahu..
aku tetap menyayangimu..
pernah dulu kukatakan cinta ini hingga akhir hayatku..
itu janjiku..
kerana kau yang terbaik buatku...
dan aku akan terus menunggumu..
kerana aku pasti jauh di sudut hatimu..
aku pernah mengisi ruang hatimu....
pernah menghias tawa mu..
pernah membelaimu...
keutuhan sayang ku tetap untukmu...
kerana tanpamu,aku tak menemui sinaran.....

walaupun kau telah di miliki..
aku harap kau bahagia...
senyuman mu adalah kebahagiaanku..
doaku untukmu selalu....
pelamin fantasiku terhenti di sini..
walaupun aku mengharapkan untukmu kembali..
mencipta sejarah dalam hati kita...
tapi semua itu sudah terlewat..
boo maafkan aku...sejuta kemaafan atas kesilapanku tidak menghargai teguranmu..
maafkan aku..
ini balasan yang terbaik untukku..
cinta ini telah tertutup kerana hanya menunggumu mengetuk kembali....




>>>nukilan hati lara.....aku takut untuk bercinta lagi..kerana aku takut akan kehilangan yang teramat memedihkan..apa perasaan kamu bila nampak insan yang kamo sayang bersama orang lain..sedangkan kamo sendiri...pedihkan!!!sakitkan!!!..tapi apakan daya..kerna sayang ku turutkan...

17 September 2009

JUst LeaVe iT larA!!!!!...

hati nie terbakar....kita rapat ngan dia..kita xminta aper2 kat dia tp dia bg..stakat kredit skali skala.kuar mkn ramai2..tp dia ckp kat org lain itu ini..hati korunk xterbakar ker mcm 2..lg2 org yg kita percaya,slalu bg nasihat..dia kata dia ikhlas,tp mc nih lak jadinya..aku ngan sorang lg nih mgsa..aku xlah teruk sgt kena,ksian kat sorang tu jerk..tp aku angin gak lahh...aku lak peel panas baran kan..huh! mmg sesuai lah...

ttiba org lain nasihatkn kat kita jgn rapat ngan org mcm nih..putar belit alam....fuhhh bagai gunung berapi tuh menghempap kita serta merta...hati kue mmg terbakar..dan lg2 org yg kita syg xpercaya kat kita..di katanya xnak sebelahkan saper2...lagi lah aku panas...wei aku xlah miskin sgt...aper yg aku nak aku usaha tau x...susah2 aku pun aku xlah smpai gadai maruah aku terminta-minta....DAN JANGAN DIA CAKAP hak milik aku sumer nih dia belikan juga,vaio aku,anset aku,camera aku...agak2 wei!!!!!!kalau aku dengar dia ckp mcm 2..kat depan2 org tuh jugak aku maki...aku tau usaha sendiri aper yg aku nak...aku xnak jd mcm nih lah...mengungkit....dat y lah aku beli harta mende ku dengan duit usaha aku sendiri aka duit mak bapak aku ^-^.....tapi bila mende nih dah jd crita mcm nih,xcantik weii..nnt drg ingat aku mewah sbb ader org tanggung...slama nih aku tgg org org ader lah[x menyindir sesiapa]....aku xpnh mrasa org tgg aku KECUALI mak bapak aku!!!......kalau setakat kredit 2,blanja mkn ader lah..tp jgn lbh2...aku xnak tlalu bsangkut kat org..aku ader otak..totally mad wif dis nonsense issue!!!!.....seyes aku sakit hati...aper org lain akan cakap..eh mesti dak nih pkai cantik2 sbb kena bela...YA ALLAH YA TUHAN KU..aku terima segala dugaan mu di bulan ramadhan ni..KAU kuatkan lah semangat dan ketabahan hatiku menerima dugaan ini,dan KAU tunjukkan lah kebenaran kepada mereka yang menuduhku....aminnnn...


AKU BUKAN PEREMPUAN MURAHAN!!!AWAS!!!......

lps nih jgn arap la aku nak layan...jgn fikir aku mcm nih,,jauh dr keluarga..aku xder daya...pompuan ader 9 akal..lelaki hnya ader 1 akal..9 akal perempuan 2 adalah kekuatan bg kaun hawa ni..so pandai2 lah guna..tapi harus di ingat,jgn sesekali gadai maruah..itu kesilapan besar....boleh tanggung malu beb....tlg lah ingat..kita rugi zaman berzaman..lelaki xperlah mmg itu lah kekuatannya,dan itulah juga kelemahannya...hanya 1 tuh jerk..kita pompuan yang ader kelebihan 9 nih..kita guna jerk..slagi kita xgadai maruah..itu yg penting...DAN kalau boleh jgn terlalu tunduk dengan kehendak lelaki..itu yang aku belajar dengan pengalaman silamku....

aku kat kl miskin lah korunk tgk...jom blk sabah...kaya xkaya ko tgk aku...hahahah kaya dengan budi bahasa jerk la..hahhahah....tapi tlg lah...aku nak org yang aku sayang 2 percaya kat aku...jgn mcm nih...berbelah bagi....so aku nmpk kat citu ko xprnh fikir ntk syg aku,ko hnya guna perasaan aku bila ko kosong..bila kau ko berisi dgn bunga2..ko lupa aku...amboiii ko ingat aku nih xder hati ker..ko ingat aku nih bus stop ker....aku sering dpt kes mcm ni...persinggahan yang sementara...sakit wei...jarum yg tajam 2 pun sakit sekejap jerk..tp dia,depan mata...smpai bila aku nak sakit mcm ni...sembilu....

asal nya ku nak citer psl kes tanggunggan jerk..tersasar lak kes hati prasaan lak..kkekeke...tapi 2lah kes yang buat aku angin jerk arini..mmg malu juga lah..nnt org lain ckp kiter aper kan kalau drg terdengar citer ni..mmg xcantik...aku mrh sgt kat pakcik bodoh 2..totally,seyesly aku mangamukkkkkkkkkkkk..mangkukzzzzzzzzzz ayunzzzzzzzzzz....YA ALLAH kau hilangkan lah amarah ini..mmg sakit teras di hati..fitnah yang ku tanggung sangat2 berat apabila isu maruah di libatkan..ya allah kau bantulah hambamu ini..kau bantulah..aku reda dengan dugaanmu,,aku terima segala dugaanmu...mudah-mudahan mendapat hikmah disebalik kejadian ini.....aku mohon....

14 September 2009

semanis senyuman lara...



arini 14/9/2009...aku bangun dengan tenangnya,dengan senyuman yang sangat aku rindukan hadir dalam diri kue..dengan berbagai masalah yang menimpa aku kebelakangan nih membuatkan aku jadi unhappy person,slalu nak marah2,n ader penyakit kemurungan..tapi alhamdulillah arini aku bangun dengan senyuman..walaupun tido xlamer,tapi ia cukup membuatku happy...dengan senyuman yang mekar di bibirku.aku memulakan arikue dengan begitu yakin..cewaahh mentang2 pkai tudung barulah katakn..kekekekek..cantiq aku..hahaha..

nak tunjuk sket tudung ku arini..kekek


tugasan ku berjalan macam biasa..sungguhpun ader masalah customer yang belum lagi sattle untuk register,aku tetap menghadapi dengan tenang...aku xtau lah kenapa hari nie hari untuk aku tersenyum dan bergelak ketawa.. alhamdulillah...

nak d jadikan cerita tghari tadi aku terfikir untuk menghubungan untie kesayangan aku,kak niza..bertanyakan mereka balik ke sabah ke x pada raya ni...selepas itu timbul isu untuk memujuk abg ucop[her husband] untuk singgah beraya di kampung..aku pun berpesan kepada kak niza untuk membagiku no telefon abg ucop..setelah no telefon berada di tanganku,aku segera menghubungi abg ucop..tapi bkn sebagai anak sedara,tapi sebagai skandle..kekekek..aku nak main2kan dia..kak niza pesan cuba jerk,dia nak tengok abg ucop layan ker x...aku pun memulakanlah lakonan ku yang baru ku asah sebentar td..kkekke...yang xboleh tahan itu abg ucop mengaku dia tok imam di masjid kg seberang peraii..time 2 pecah juga lah anak perut nih menahan gelak,dan serta merta termati jugaklah akalku nak mengelentong tok imam ni..kekekek putar punyer putar,aku dptlah menipu dia dengan lakonanku..kekek..mmg kaw kaw aku kenakan abg ucop kue...cian dia..kalau dia tau mmg kompem2 aku kena sekeh..hahaha...nnt raya aku minta maaf lah..kekekek... family aku di labuan yang paling aku sayang..aku sayang mereka smua...muahhh


sebelah petangnya pula abg bilal lak buat lawak...dia lah tukang lawak d ofis 2...xkering gusi jadinya layan dia..kekekek..kami leh paw dia cd n kuih raya skali gus ari ni..hhahaha..cian dia..walaupun dia macam 2..hatinya sangat2 mulia..sgt2 baik hati..walaupun dia huru-hara mcm 2..kekekekekek..


seselepas 2 aku happy pula sbb bucuq boleh trima pemberianku..aku sajer jerk belikan dia mende 2...aku nak tgk dia pkai ntk rayer nnt..huhuhu kalau boleh lah..hu3...aku sayang dia wei...rindunya kat dia-_-........ taw taw taw..

tapi kesimpulannya aku happy arini...mood aku bergantung dengan mcm mana cara aku bangun pagi..kalau aku tersenyum,maknanya aku akan happy lah sepanjang ari tu..begitu lah sebaliknya...

esok aku harap aku akan tersenyum lagi...aminn..aku amat mengharapkan..kerna aku busan dalam kemurungan....-_-.....aminnnnn





12 September 2009

1523 KenaNgan larA..


s1st meet him : 16 april 2006 [klcc]^-^

last meet him :17 ogos 2009[parking umah que]-_-

end of the love story...

wish him luck in his life..thanx for the greatest memory with him..love to remember that.. "harap beliau bertemu insan yang di inginkannya& dicintainya"sampai berjumpa lagi..jodoh kita sampai di sini..dan aque tak di perlukan lagi.take care urself ok...

09 September 2009

Terapieeee Buat lar@



di penuhi dengan bebanan kerja di waktu siang,sudah tiba masanya untuk aqu membuat terapi bagi menenangkan kepala otakuque yang sakit ni...pada malamnyer,aqu xg tarawih.kekekek..faham2 lah yer kenapa...so masaque di penuhi dengan 1 aktiviti yang sangat menarik iaitu...SHOPINGGGGGGGG!!!...

tanpa melengahkan masa,lepas berbuka dengan zue aqu bersiap sedia untuk menjejakkan kaki ker sungei wang..mulanya hati ni terasa nak shoping kat midvalley,tapi jauh sangat..xder masa..kat times square lak xbest,xder vincci,..then aqu g jerk lah sgei wang...dengan harapan walaupun masa tidak mencukupi,aqu dapat grab aper jerk yang aque nak..kkekeke..walaupun banyak sangat aqu nak beli sebenarnya..


shoping beb saper xsuker..kepala otak aqu ni bercabang2 nak beli maner 1..last skali aku sempat beli ni jerk..:


1st baju yg aku eliii..sgt2 tomey...


jeans Lee da latest 1..canteq amik jak..

vincci yg aque rasa xcntiq tp bila pkai,,fuhh dan aku trus byr..mcari mende nih lah yang makan masa buatque..sbb aqu sgt2 ssh mcari saiz..hnya vincci yg mmahamique..4 1/2..


baju yg last minit aqu grab n dlm keadaan kedai hampir nak ttp..kekkeke
perasaan yang pada siang harinya bergelora menahan amarah,akhirnya terbalas dengan rezeki dari allah ini..alhamdulillah..hmpir rm5-- gak terbang melayang..dan aktiviti ini akan aque teruskan pada minggu hadapan di midvalley bagi mencari hand beg raya n perfume raya que...tgk jerk lah aku nak grab aper lg nnt....dlm kepala ni nak blackberry jak...waahh sabar2
aper yang penting!!!!kerjesame..eh tak tak tak..tukar..aper yang penting SUMER FREE!!!!!!!!!!!!!!!!!!thanx ayahhhhh....muah muah muah....

peNing kiSah lara..


serabutnyer kepala otak arini...kononya nak happy..pagi2 lagi lara dah msge teman lara di facebook untuk amik mood menghappykan diri...terima kasih teman..happy cuma seminit untuk di nikmati...bila tiba masa keje yang memerlukan perhatian dariku,otak ni mula fokus mencari jalan penyelesaian bagi memuaskan hati customer,branch dan bos...walaupun diri ni letih memikirkan jalan yang harus aku lalui...aduhhhh...tersangat penat rasanya...penat minda+penat anak tekak..

kes 1,pepagi lagi ader kes nak convert kete,kena follow up..dan ttiba lara di salahkan atas satu kesilapan color pada job order yang lara faks kan..lara ingat lagi perbualan telefon dengan 'that gurl'..lara kol dia just nak confirmkan dia ader received tak apa yang lara faks kan..'untuk membetulkan kesalahan..'gurl' 2 pun jawap.."nnt ... tengok kalau xder .. kol awk k"..'gurl' 2 langsung xde menelefon lara,ini bermakna dia dah dapat faks yang lara kirimkan...convertion kena ada 2 silver,1oren,n 1 red...tapi yang mereka buat 2 oren,1 silver 1 red...berbeza..skali lg lara yang di persalahkan..muka ni yang cantik manis bertukar menjadi anak rimau yang xnak di ganggu..blom g jg mak harimau..nnt jap lg..

kes 2-berikutnya masalah approval notice pula hilang,....mencari mende 2 di seluruh pelusuk tempat duduk ku sangat2 memeningkan..dalam rekod lara,langsung tiada tanda2 yang lara menberi cheque tersebut kepada sesiapa..setelah puas menilik,rupa-rupanya approval notice yang di cari berada di account department..fuhh lega..

kes 3,usai tengahari,diriku di datangi dengan satu lagi masalah customer yang membeli ria untuk membuat teksi..kononnya customer tersebut g register sendiri..nak cepat dapt kete lah 2..kekek..akhirnya memakan diri sendiri..apa yang dia register salah..yang peningnya aku!!..ada hati pula nak salahkan lara atas kesilapan dirinya yang register keretanya sendiri...adoiii..ayat yang menyakitkan hati..customer tersebut nakkan lara ambik risiko sekiranya road tax beliau tak dpt juga keluar hari ni,dia nak lara yang bertanggung jawab.n dia xnak beli ria tersebut...aku lak yg kena..ni nak angin ni..muka lara dah macam tempeyek basi dah..geram bukan kepalang...waktu untuk kita balik di bazirkan untuk customer yang manyak soggeh ni..kita dah tolong,kita lak yang kena..amoiii banyak cekadak dia ek...lara naik fedup..lara tinggalkan kes dia tanpa ader kesudahan..padan muker dia...gerammm eeeuughhh!..

ketiga-tiga kes tersebut melemahkan kotak fikiran lara ni..terasa kecut jer otak ni,macam xder darah..bahu ni rasa bebanan yg teramat..3 kes tu mengambil masa yang lama dan perlukan penyelesaian secepat mungkin,itu yg bbuatku xbetah untuk duduk..lalu sepanjang hari aku berdiri berlari kesana kesini..fuhh bertahan lara...hari esok ada..

lastnyer lara blk n trus rehatkn otak...tapii....tettt..[bersambung]

06 September 2009

kesUnyian laRa


ermm aperlah nasib badan..lara sunyi dr cinta..lara sunyi dr teman bicara,lara mengaku lara rindu dia,lara sunyi tanpa dia..lara cuba melupakan dia,tapi lara xmampu,dia cinta mati lara...dulu setiap saat lara dengannya,tp kini lara sendiri..dulu anset lara sering tertera namanya,tp kini boleh dkatakan bisu seribu bahasa...hu3 sedih

lara mengaku lara juga buat silap padanya..lara terlalu jeles..lara terlalu mengongkong..maafkan lara abg...tapi lara juga punya hati dan perasaan,xfaham kah dia perasaan lara..lara nak disayangi,lara nak perhatian,lara nak dia ambil berat kat lara..kenapa dia boleh tanya member dia dah mkn ker blom,sihat ke x..mandi ker belom..sedangkan lara langsung xpernah dtanya sprt 2....boleh ker hormat lara semasa dia bersama lara..mcm mana lara hormat dia bila dia di sisi lara..ni tak..depan lara dia boleh pick up kol awek lain..ckp bukan sekadar kawan biasa..mcm mana hati lara xsakit??..smpai bila lara nak trima semua ini..3tahun lara sabar..3tahun juga hati lara luka..sembuh sekejap,tp sakit asyik berulang...


susah ker nak faham diri lara..lara tahu lara banyak kekurangan..lara xcantik..kurang ilmu..lara kuat jeles,lara juga xsetanding kawan2 perempuannya yang layak berada di sisinya..cantiq,awek u,berilmu,rupa paras ala2 anak cina,menutup aurat,putih,bibir mugil,dahi licin..lara xlayak..tp xcukup ke kasih sayang lara selama ni ntk dia..apa lagi yang dia nak kan,sedangkn semua lara dah abadikan untuk dia....lara bukan mengungkit..cuma semua yang terjadi buat lara rasa xberbaloi..lara rasa rugi..rugi sebab kehilangan dia yang lara sayangi..


walau siapa pun pilihan hatinya..lara reda..lara trima..andainya jodohnya sampai untuk naik pelamin terlebih dahulu,teringin sangat lara menyaksikan majlis yang indah itu,walaupun hati lara merintih untuk menarik dia kembali dalam hidup lara..


"ya allah tenangkan lah hatiku,aku xsanggup menanggung rindu sebegini,kau luputkan lah ingatkan ku tentangnya..sedangkan dia bahagia bersama keluarga&mereka yang lain..ya allah kau kuatkan lah hatiku..kau tabahkan lah aku menerima dugaanmu...dan kau berilah dia kebahagiaan yang dia mahukan..sesungguhnya aku inginkan dia bahagia dan aku reda..aminn"


hati lara sunyi tanpa dia.......lara akan sentiasa sayang dan tgu dia..-_-


Man u dheartY lara

Kunjungan club gergasi dunia ke malaysia manchesteR united mengujakan setiap penduduk malaysia..termasuklah lara..saper xnak wei g tgk pasukan yg menjadi bualan ramai 2..lagi2 depan mata..biasa tengok jerk macam semut d tengah padang dalam tv tuh hah..kali nih depan mata..memandangkan lara suka membuat keputusan last2 minit..lara telefonlah member lara bertanyakan tiket untuk g tgk..bayangkan esok perlawanan hari nih baru nak terkial2kial cari tiket,padahal rakyat malaysia yang fanatik dengan manU dah sebulan dah beli tiket 2,dah naik basi dah kat tangan dorunk..kebetulan pula mala dak umah lara katanya ader tiket,aku pun suruhlah book ntk 2org..dengan harga 68 X 2 = rm136,aku bfikir 12 kali,dah lah hujung bulan,dengan harga tu lara boleh mkn dengan kenyang skali..kekek itulah aku makan menjadi keutamaan ku..lara terpaksa cancel blk tiket 2..sedih lak kan..yelah hujung bulan..xkan nak mkn pasir kot..faham2 lah yer..hari sbtu 2,lara hanya meniti perlawanan melalui berita tv3..memandangkan perlawanan siaran lgsung hanya di tayangkan d astro..bilik lara manerde astro kak oii...


dengan result 3-2 di akhir perlawanan,lara rasa its not bed at all lah kan..team mas nmpak bergaya sekali..sedihnya lara xdapat tengok mereka beraksi..hanya dapat tengok gambar2 aksi mereka yang kaku di surat khabar pada esokkan harinya..hu3..tp mmg lara bbangga dengan buah hati lara>>>amri yahya..tekiu tekiu lalink for saving our malaysian...huhuhu..


ahadnya>>tragedi pengeboman yg berlaku d indonesia membatalkan team manU untuk bertandang ke negara itu,ini menyebabkan negara kita sekali lagi di beri peluang untuk beraksi menentang manU buat kali kedua di malaysia..otak lara begitu cepat memproses peluang untuk menyaksikan perlawanan ni..peluang hanya sekali beb..thanx 2 my boo temankan aku n membelanja aku untuk menyaksikan perlawanan ini...sangat2 teruja..dengan tiket yang sdh berada di tangan,lara xsabar untuk duduk menyaksikan perlawanan itu..yepieeeeeeee...manU lara dtgggg..tguu



isNin>>semua keje bagai xmenentuku lakukan di ofis..almaklumlah dah xsabar2 nak g stadium bukit jalil..mengira waktu demi waktu,tiba kul 6 tepat jerk..lara trus belah dari ofis...lara bertemu dengan my boo d lrt titiwangsa..kami menaiki tren ke bukit jalil..setelah menjejak kaki d bukit jalil,kmi dapati begitu ramai manusia yang datang..tatkala tu semua sibuk membeli barangan cenderahati..dengan masa yang ada lara n my boo sempat mengambil gmbar di luar stadium..almaklumlah sebagai kenangan..kekke..hampir kul 8 kami masuk ke stadium,penuhnya yang amat..kami carilah tempat duduk yang sesuai..bila start perlawanan lara dah xtentu duduk dah..nak snap sana nak snap cini..waahh teruja..menyesal xdtg sbtu 2..mlm ni pnyer game,manusia xramai sangat..yelah hari bkerjakan..tp ttp best..yang menariknyer..pkai baju manU,kunun2 nyer penyokong manU,bila mas nak serang jerk ttiba hearty bley btukar sokong mas pula..dlm erti kata lain mas gol kita sokong,manU gol pun kita sokong..hahahhaa...tekak lara hampir putus disebabkan berteriak mcm pom pom gurl pula...lara sokong team maner pun lara xtau..kekekek..

tiba wktu rehat.nak di jadikan cerita adelah pekerja2 ni dtg membaiki rumput kat tengah2 padang tu..kebetulan pula penjaga kol manU tgh praktis..sempat pula en abg tu amik gmbar dengan penjaga gol manU 2..kami yg menyaksikan adegan itu merasa iri hati yang amat..yerlah dia dgn senang nyer dpt bergambar dengan pemain manU,sdgkn kami hanya dpt amik gmbr dr tepi padang 2..hu3 geramm..msk 2nd round hingga ke akhirnya.result nyer 2-0..bermaruah jgk laa..kekekeke..

hmpir kul 12 kmi blk..penat nyer yg amat..lg2 si dia xingat letak kete dmana..antara stesen sentul timur atau stesen sentul..trun kat stesen sentul,didapati kreta berada di sentul timur dmana jaraknya boleh dikatakan jarak syurga n neraka..dah lah tengah mlm,dengan keadaan yang penat..angin aku menjadi tidak stabil..keadaan sunyi d kreta..xtau salah siapa..yang pntg dua2 diam mbisu..tapi lara ttp bersyukur di berikan peluang menyaksikan perlawanan itu bersama orang tersayang..kekek lara suker..thanx boo..than manU..jumpa lagi!!!!..


beratur eli tix


jom tgk



kmi'z


antara adegan


antara adegan best




not bad 8 olzz !!

blogGer c laRa.


aque bkn lah seorang blogger yg berpengalaman..nak buat bacground pun terkial-kial..dis is my 1st time menjadi blogger..so 6 sept 2009 aku mula menjadi blogger yg berjaya[ntk diri sendiri la]..ini lah cinta hearty lara sekarang..almaklumlah dah xpunya pasangankan,lara merana lah sepanjang tempoh ni..nih la cinta hearty lara yg panas & terkini..lara xpunya ramai teman,yg boleh kuar sama n sekepala..lara xjumpa lg yg sekepala..ada 2 mmg ada tp almaklumlah buah hati menjadi keutamaan..so tinggallah lara sendiri..xper..yg penting lara dah ader blog..lara boleh luahkan aper2 yg lara nak..n blog nih la kawan lara,cinta hearty lara skunk..taiyunkkk dia..muahhhh lara shy-young kamo..